Spoznajte manjše rane

Zavedamo se, da je naša koža nekaj čisto posebnega. Deluje kot zaščitna pregrada pred škodljivimi vplivi in ima neverjetno zmožnost samozdravljenja. Ko se koža poškoduje, je dovzetna za okužbe. Za preprečevanje okužbe uporabimo pomoč v obliki antiseptikov. Bepanthen Plus krema in pršilo vsebujeta antiseptik.

Različne vrste ran

Zdravljenje rane je odvisno od tega, kakšna je. Za vse rane velja, da hitrejše zdravljenje pomeni manjše tveganje za okužbo.

moški z odrgnino od padca
  • Odrgnine: pogoste so pri otrocih, lahko so boleče, vendar običajno ne puščajo brazgotin. Odrgnine so pogosto umazane, zato obstaja večje tveganje za okužbo. Manjše odrgnine lahko običajno zdravimo doma.
  • Ureznine: zaradi poškodovanih žil lahko precej krvavijo. Manjše ureznine lahko običajno zdravimo doma.
  • Ugrizi: živalske ugrize mora zaradi velikega tveganja za okužbo vedno pregledati zdravnik.
  • Mehurji: nastanejo zaradi čezmernega drgnjenja kože. Iz poškodovanega tkiva uhaja tekočina, ki se kopiči. Manjše mehurje lahko običajno zdravimo doma.
  • Razjede zaradi pritiska: znane so tudi kot preležanine in nastanejo tako, da je določen predel kože pod pritiskom, kar prekine pretok krvi skozi kožo. Razjede mora vedno pregledati zdravnik.

Uporaba Bepanthen Plus kreme Bepanthen Plus pršila

Pri Bepanthenu smo razvili različne izdelke, ki so vam v pomoč pri zdravljenju in hitrejšem celjenju manjših ran. Takoj ko dobite manjšo rano, jo očistite z antiseptikom, da preprečite okužbo in pospešite celjenje. Bepanthen Plus krema in pršilo Bepanthen Plus vsebujeta antiseptik in zdravilno učinkovino dekspanteno/provitamin B5. Antiseptik klorheksidin deluje proti bakterijam in glivam, dekspantenol/provitamin B5 pa podpira strukturo in obnovo kože. Bepanthen Plus pršilo lahko nanašate na poškodovano kožo.

Ko se koža začne celiti, z Bepanthen Plus kremo pomagate pri naravnem procesu celjenja kože. Krema ne vsebuje barvil, dišav ali konzervansov in je primerna za občutljivo kožo.

Kliknite sem in izvedeli boste več o zdravljenju ureznin in manjših ran.