Kakšen je vaš slog dojenja?

Ni pomembno, koliko knjig preberete ali videovadnic si ogledate, nikoli ne boste vedeli, kako se vam bo zdelo dojenje, dokler ne preizkusite.

Ne glede na to, za kakšen način hranjenja se odločite, podpreti je treba vsako novopečeno mamico, ki stori to, kar je najbolje zanjo in njenega otroka.

Konservativna doječa mamica

Nesamozavestna po imenu, nesamozavestna po naravi. Ima šest ali sedem velikih pregrinjal, ki jih uporablja (tudi doma).

Zakaj jo imamo radi: Morda ji je neprijetno ob misli, da bi drugi gledali njene dojke, a zaradi tega še ne neha dojiti. Svoje negotovosti je pustila ob strani, kar je vsega občudovanja vredno.

doječa mama

Odločna bojevnica

Morda otroka ne more pristaviti, morda mleko ne priteče tako, kot bi moralo, a ona poskuša storiti vse, kar lahko. Čeprav bo morda morala nehati, ve, da je poskusila, in najbolje za otroka je zdrava, srečna mamica.

Zakaj jo imamo radi: Je neverjetno odločna in ne pusti, da bi jo neuspehi pobili. Zmožna je sprejemati težke odločitve, na primer začeti uporabljati mlečno formulo, saj je to najbolje za otroka. Pogumna gospa.

Doječi stroj

V nekem trenutku smo bile vse ta mamica. Na stranišču, v avtu, med pomivanjem posode. Ni trenutka, da na dojki ne bi imela otroka (a ta je vedno njen).

Zakaj jo imamo radi: Dojenje je težko. In če to počneš neprenehoma, te lahko res pobije. Morda se počuti kot krava molznica, a ta posebna mamica se prebije tudi skozi to.

Mamica, ki je nič ne spravi s tira

Kadarkoli in kjerkoli je popolnoma sproščena. Včasih da dojke na plan samo zato, da se malo prezračijo.

Zakaj jo imamo radi: Je samozavestna, spokojna in hladnokrvna. Zaradi nje se tudi vi počutite tako.

Gospodarica povezovanja

Dojenje je umetnost. In ta mamica je Monet. Zanjo je dojenje čista izkušnja povezovanja, s katero vzpostavlja odnos z otrokom.

Zakaj jo imamo radi: Tako mirna in ljubeča je. Otrok, umakni se, tudi mi si želimo, da nas drži v naročju.

doječa mama v naravi

Ultimativna feministka

Zagovornica pravic žensk. Njena močna plat je, da mame spodbuja, naj bodo samozavestne pri dojenju v javnosti. Obrača se na člane parlamenta, se dogovarja za sestanke in piše članke, ki ozaveščajo.

Zakaj jo imamo radi: Ima zelo pomembno vlogo, ki jo opravlja nesebično. Številne med nami so bile ponižane med javnim dojenjem, ona pa poskuša to ustaviti.

Mamica, ki učinkovito opravi nalogo

Hitra kot blisk in učinkovitejša kot Mary Poppins na kofeinu – otroka sploh ne opazite, dokler ne neha dojiti.

Zakaj jo imamo radi: Ona. Je. Superženska.