O Bepanthenu

Zgodovina Bepanthena

Blagovna znamka Bepanthen je bila ustvarjena in lansirana leta 1944, od leta 2005 pa jo vodi družba Bayer.

Začeli smo samo s tremi formulami, vključno z našim glavnim izdelkom, Bepanthen mazilo. Do danes smo razvili ogromno vodilnih izdelkov za nego kože. Vsi naši izdelki so na voljo v lekarnah.

Naša ključna učinkovina je dekspantenol/provitamin B5.

Z leti so naši znanstveniki začeli izkoriščati zdravilno moč dekspantenola, znanega tudi kot provitamin B5, ki ga uporabljamo v vseh naših izdelkih. Snov z vzdevkom "kožni vitamin" koži pomaga ohranjati zdravje in je vključena v številne presnovne procese v telesu.

vnuk in ded se držita za roke

Na celični ravni se dekspantenol/provitamin B5 hitro pretvori v pantotensko kislino, ki ima ključno vlogo v koencimu A. Ta poganja proces celičnega popravljanja in tako pospešuje obnovo kožnega epitelija. Poleg tega dekspantenol/provitamin B5 tudi:

  • spodbuja delitev celic in njihovo premikanje,
  • podpira nastajanje maščobe v koži,
  • pospešuje rast tkiva,
  • lajša vnetje,
  • celi površinske poškodbe kože in sluznic,
  • poveča zadrževanje vlage v koži.

Dekspantenol/provitamin B5 torej nežno pomaga pri naravni obnovi kože, hkrati pa jo ohranja mehko, gladko in navlaženo.

Ženska ki sedi na postelji

Program izdelkov

Pri Bepanthenu stremimo k razvoju učinkovitih in nežnih formul, zato tesno sodelujemo z dermatologi, ki s svojimi dolgoletnimi izkušnjami poskrbijo, da naši izdelki ponujajo točno to, kar potrebuje vaša koža. Nič več, nič manj.

Program izdelkov pokriva vse vaše potrebe in potrebe vaše družine. Razvili smo formule za nego dojenčkov, suhe kože, ekcema, celjenje ran, nego telesa in še več.